44-jarige aangehouden met inbrekerswerktuigen

19/04

Foto: Politie

op woensdag 19 april omstreeks 03.30 uur kwam er een melding binnen bij de politiemeldkamer van een verdachte situatie. Een getuige zag op dat moment 2 mannen welke zich verdacht ophielden bij een pinautomaat aan de Laan 1945 te Weurt. Deze mannen stapten vervolgens in een auto en reden hard weg.

De oplettende getuige kon een duidelijke omschrijving geven van dit voertuig en de rijrichting waarin ze waren weggereden.

Aanrijdende agenten kwamen een soortgelijk voertuig tegen op de van Heemstraweg te Beuningen. Ze zijn vervolgens gedraaid en achter dit voertuig aan gegaan. Echter leek de bestuurder van dit voertuig niet van plan om te stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor richting Ewijk. De agenten hebben hierop de achtervolging ingezet. Zij zagen dit voertuig de Julianastraat in Ewijk in rijden. Daar reed het vervolgens een oprit op en de bestuurder ging er verder te voet vandoor. Hij klom over enkele hekwerken heen en probeerde via de achtertuinen aldaar te ontkomen.

Echter wisten de agenten hem toch te achterhalen. Het bleek te gaan om een 44 jarige inwoner van Nijmegen en die werd direct aangehouden. De verdachte probeerde zich nog te verzetten tegen zijn aanhouding maar dit verzet werd gebroken en de man eindigde, met de handboeien om, op de achterbank van de politieauto.

Er werden ook nog inbrekerswerktuigen aangetroffen in zijn auto. Behalve de verdachte zat er nog een 2e manspersoon in de auto. Deze man kon uiteindelijk niet worden aangemerkt als verdachte van enig strafbaar feit. Hij mocht zijn weg, te voet, vervolgen.

De 44 jarige verdachte is overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten voor verder verhoor