Politiehelikopter en hond ingezet bij heterdaad melding woninginbraak

In de nacht van zondag op maandag 15 mei heeft er een woninginbraak plaatsgevonden aan de Kerkstraat in Weurt. Toen de heterdaad melding binnen kwam bij de politie zijn er verschillende eenheden vanuit Tweestromenland en Nijmegen met spoed naar Weurt gegaan.

Uit de woning waren diverse goederen weggenomen en de politie startte een klopjacht. Hierbij werd ook een politiehelikopter en een particuliere beveiliger met een hond ingezet.

Na een zoektocht konden er twee verdachten, een 24-jarige Arnhemmer en een 27-jarige Nijmegenaar, aangehouden worden. 1 verdachte werd aangehouden dankzij goed speurwerk van de hond. De Arnhemmer werd uit een tuin geplukt op de Pastoor van der Marckstraat. De Nijmegenaar had zich verschanst in een tuin aan de Eisenhowerlaan. De twee hadden onder meer een laptop buitgemaakt die ook werd teruggevonden. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau.