Aandacht vragen is aandacht krijgen

13/07

Foto: politie

Op woensdag 12 juli 2017, omstreeks 23.00 uur, terwijl agenten aan de Schoenaker te Beuningen in gesprek waren, besloot een bijrijder van een passerende auto in hen richting te schreeuwen. Zij konden niet verstaan wat de beste man zei en besloten de auto, waarin hij zat, aan de kant te zetten om hem te vragen of zij hem konden helpen.

Het voertuig parkeerde uiteindelijk bij de McDonalds te Beuningen, alwaar de agenten in gesprek gingen met de bestuurder en de bijrijder. De bijrijder bleek behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank en een heel zinnig gesprek met deze man was niet mogelijk. De bestuurder, een 25-jarige man uit Nijmegen, was daarentegen welbespraakt en meewerkend.

Tijdens de controle roken agenten vanuit het voertuig een sterke henneplucht en zagen zij meerdere drugs gerelateerde attributen in het voertuig liggen. Op onze vordering haalde de bestuurder een kleine hoeveelheid hasj uit zijn zak, wat de agenten in combinatie met de henneplucht en de attributen de bevoegdheid gaf om in zijn auto te kijken.

In de auto lag een rugzak met daarin, duidelijk zichtbaar, een doorzichtig zakje met diverse roze gekleurde pillen. De pillen, vermoedelijk XTC, waren eigendom van de bestuurder. De hoeveelheid deed vermoeden dat deze pillen niet enkel alleen voor eigen gebruik waren en hierop werd de Nijmegenaar aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet.

Op het hoofdbureau van de Politie werden bij de fouillering nog een aantal verdovende middelen aangetroffen. De man mag nu tegenover de recherche zijn verhaal doen.