Brandstichting in bos aan de Kloosterstraat

29/06

Foto: Rowan van der Sluijs

29/06

Foto: Rowan van der Sluijs

29/06

Foto: Rowan van der Sluijs

29/06

Foto: Rowan van der Sluijs

Beuningen – zondagavond is de brandweer om 22:31 opgeroepen voor een buitenbrand in een bos aan de Kloosterstraat.

Ter plaatse bleek het te gaan om een stalen kast waarin hout is gelegd dat is aangestoken. Ook is er brandend hout in een huisje ernaast gegooid. De brandweer kon niet met de brandweerwagen erbij komen. Daarom is het vuur met een brandblusser en emmers water geblust. Het brandend hout en de kast is naar een sloot in de buurt gesleept om gemakkelijker te kunnen blussen. Het brandende hout is uit het huisje gehaald waardoor erger is voorkomen. De brandweer was snel ter plaatse en had de brand snel onder controle.